Loading... Loading...

Medical Office Interior

“I’m sitting here, in my new office, not quite put together but close. Everyone is gone for the day except me, and I’m looking around taking everything in.  I’m so full of joy that I just need to tell you I love it!  I love my office, “the office” and everything about it.  The flow is wonderful, and the look is great.  You have given us everything we wanted and, more importantly, needed.  And right now, in this quiet little moment with no patients, no assistants, just me and the building, I could not be happier.  Everything is just perfect, so thank you. Thank you for everything you have put into this office and know we will be thankful and happy for a long time!”

From the beginning, the relationship with the owners of this podiatry office was a perfect match.  Both the Doctor and Brian shared a love for  x-rays.  For the Doctor, a way to see his work which is typically covered in skin, and for the designer it represented transparency, structure, and layering of systems.

The design for this space was a reflection of the way they go about their work as well as their style.  The layout is focused on an orange wall which becomes a way-finding device throughout the space.  This was done in an effort to make it easier for their client base to navigate the office space and to maintain privacy where it is required.  All aspects of the project are continually referenced relative to this wall.  Lighting is integral into it, patient doors penetrate it, and the reception area is enveloped in it.  The point at which the doctor’s staff and the patient are joined together becomes a significant moment in the design as the patient records window, x-ray door, and orange ribbon wall overlap.

At the reception area, Brian saw an opportunity to engage the Doctor in the process and to showcase the focus of his practice.  A privacy partition exhibits an x-ray of the Doctor’s foot printed at 8′ tall.  The owner embraced the process, imaging his own foot multiple times to get a perfect visual of the foot walking.  In the end, it serves as a way to create a level of privacy between the reception and waiting areas, and to celebrate the area of medicine practiced.

AIA Nebraska Design Merit Award winner (2011)

**work completed while employed at RBA.     andrea (project manager, project architect)   brian (lead designer)

enjoyed it? Share it

Facebook

Twitter