Loading... Loading...

Speculative Retail

Located in Papillion, NE, this  retail building was designed for speculative retail tenants.  The design was meant to provide maximum flexibility and efficiency for the owner.  This resulted in a one story box of approximately 11,000 square feet.

The fact that the building is a box allowed for the architects to exploit the properties of that box through the use of line, corner and surface.  Corners were celebrated as a dynamic condition and collision of materials.  Signage elements on the building were treated as a series of surface layers overlapping and creating visual movements.  Night lighting was done to accent the transparency and layering of materials.

AIA Nebraska Concrete Masonry Award

**work completed while employed at RBA.     brian (lead designer, project architect, project manager)